|
Załóż konto
logo
Wpisz minimum 3 znaki nazwy, kodu lub tagu by zacząć wyszukiwanie
Koszyk
Twój koszyk jest pusty

TO JEST NASZA RZECZYWISTOŚĆ


Każda organizacja potrzebuje wewnętrznego napędu, aby dalej działać i dobrze działać - musimy tylko patrzeć na zewnątrz! To, co robimy, cofa się w czasie. Dokładnie 10 000 lat, gdy ludzie podążali za wciągającą pokrywą lodową i odkryli północną Norwegię. Arktyczny klimat i zachodzące słońce dawały doskonałe warunki do gromadzenia gęstych źródeł energii i zbiorów. To właśnie sprawiło, że nasi przodkowie byli w stanie ustanowić jedne z największych osad w preEurope. Wiedza o zachowaniu mięsa, ryb, jagód, korzeni i warzyw umocniła je do odkrywania nowych terenów, nawet przez długą i surową arktyczną zimę. Te bogate arktyczne obszary wciąż są miejscem, gdzie zbieramy i rozwijamy nasze życie. To długa i dumna historia. Sztuka zachowania to nie tylko nasze dziedzictwo, ale także nasza przyszłość. Jesteśmy zależni od lekkich dostaw gęstej energii do opanowania surowego życia w Arktyce. Dla sportu, dla przyjemności, a także dla ciężkiej pracy. Nigdy nie przestaniemy odkrywać nowych terenów. Jest w naszej krwi.


Zaczęło się od jasnego pomysłu


"Jak mogłem zachować jej uroczy gulasz?", Pomyślał ojciec rodziny Rolf Hansen, patrząc na swoją żonę Lill z daleka. Stała w drzwiach z dużą miską pysznego domowego gulaszu i czuł zapach swojej wspaniałej kuchni z podjazdu. Czy nie byłoby to coś, pomyślał. Aby zachować jej wspaniałe potrawy i ułatwić je ze sobą. Po prostu przez dodanie ciepłej wody. Będąc ekspertem w dziedzinie technologii freezedrying, Rolf Hansen wiedział, że delikatne suszenie sublimacyjne było sztuką wymagającą jeszcze opanowania. Ale jego zamiłowanie do domowej kuchni i życia na zewnątrz świeciło iskrą. Kawałki mięsa nie tylko musiały smakować świeżo ugotowane. Musiało to być takie samo. Warzywa musiały mieć taką samą odporność na żucie, jak ona tak doskonale je przygotowała. A przede wszystkim nie było mowy, by pozwolił, by ziarno smaku zniknęło z arktycznego pochodzenia. W 1989 roku, w drzwiach swojego domu, narodziła się idea firmy Drytech. Od tego popołudnia ich garaż pachniał kuchnią, a Rolf Hansen na nowo odkrył technologię suszenia sublimacyjnego. Dziś jego zamiłowanie do domowej kuchni i życia na świeżym powietrzu jest dzielone przez miliony każdego roku.


WSZYSTKO O SMAKU


Mówią, że każdy wspaniały przepis ma specjalny składnik. W naszych naczyniach ich nie ma. Magia tego naturalnego smaku leży w zimnej czystej wodzie, bogatej glebie i bladym arktycznym świetle. Podobnie jak nasi przodkowie - łapiemy, zbieramy, przygotowujemy i zachowujemy, gdy natura jest na widoku. W styczniu robimy wszystkie nasze dania z ryb, kiedy dorsz rozpoczyna długą podróż z zimnego Morza Barentsa na norweskie wybrzeże. Jesień to sezon dla warzyw, jagód i mięsa. U nas ma sens gotowanie i konserwowanie, gdy składniki są w najlepszym stanie. Tak samo jak dla naszych przodków. Nasze zadanie jest tak proste, jak wymagające; aby zachować wspaniały smak i naturalną energię. Dlatego stawiamy naszą dumę w przygotowaniu każdego dania delikatnego i delikatnego. Nawet ręcznie wybieramy każdego dostawcę i znamy pochodzenie każdego składnika. Wierzymy, że dobre jedzenie powstaje z cierpliwością. Wszystkie nasze smaki są uprawiane we własnym tempie. Podobnie jak natura, wszystko przychodzi naturalnie.


TECHNOLOGIA TO RÓŻNICA

To nie czarna magia. Dla nas oznacza to powolne gotowanie. Nasz sekret nie jest ukryty w gotowaniu. Leży to w procesie naszej technologii liofilizacji. Nie mówimy, że to nauka rakietowa. Po prostu nie mówimy nikomu, jak to robimy. Ponieważ wtedy wszyscy zrobią to samo. Tak jest w oczach kluczowego personelu, organów bezpieczeństwa żywności i międzynarodowych stowarzyszeń certyfikujących. Ale możemy powiedzieć Ci podstawy. Aby dać ci wyobrażenie, co oznacza dla nas powolne gotowanie. Najpierw robimy idealny posiłek. Następnie zamrażamy gulasz i składniki w bardzo niskich temperaturach - bardzo szybko. Następnie powoli i delikatnie dodajemy ciepło w taki sposób, że ani smak, kolor, energia ani witaminy nie są w stanie uciec. Aż cała woda zniknie. Zajrzyj do środka torby, zanim dodasz wodę, a zobaczysz, o co nam chodzi. Weź brokuły. To idealne gotowanie.


LUDZIE. UNIKALNY AKTYWA

Żywność karmi więcej niż żołądek. Karmi społeczność. Jako firma prowadząca działalność rodzinną zawsze było dla nas ważne, abyśmy gromadzili się przy stole, dzieląc się swoimi myślami i marzeniami o jutrze. Nie jak zespół. Jak rodzina. Położone w Tromsø w północnej Norwegii - niemal na szczycie Arktycznej Europy - ściśle współpracujemy z naszymi klientami na całym świecie, aby osiągnąć ich cele. Kieruje nami wspólna pasja do przygód, dążenie do nowych osiągnięć w wymagającym otoczeniu. Jesteśmy wykształconymi i wykwalifikowanymi szefami kuchni, ekspertami od żywienia, analitykami laboratoriów, technikami i sprzedawcami, którzy dzielą się i inspirują, docierając do miejsc, o których mogliśmy tylko marzyć w zeszłym roku. To jest serce w rozwoju naszych produktów. Wiemy, że wiele osób zależy od tego, co robimy. Ponieważ każda misja i każda potrzeba jest inna i wymagająca. Dlatego nasza działalność musi być elastyczna dzięki solidnej podstawie. To sprawa rodzinna.


PRAWDZIWY SMAK PRAWDZIWA ENERGIA

Nasze produkty docierają codziennie na nowe tereny. Oferujemy szeroki wybór lekkich posiłków na każdą okazję. Jesteśmy w tym na długą podróż. To, co zaczęło się od smacznego, wspaniałego domowego gulaszu, zachowanego dzięki światowej technologii freezedrying prawie 30 lat temu, rozwinęło się i dotarło do nowych terenów. Chcemy pójść dalej i chcemy, abyście poszli dalej. Dlatego obecnie oferujemy Państwu szeroką gamę produktów cateringowych; od śniadania do obiadu i kolacji. I ten dodatkowy bodziec doładowania, aby dostać się do końca, gdziekolwiek twój umysł jest gotowy. Nie jesteś sam. Nasze posiłki pomagają mężczyznom i kobietom na całym świecie opanować nowe osiągnięcia każdego dnia. Albo to grupy wypraw górskich, samotni biegacze polarni, żołnierze w siłach zbrojnych, zawodnicy triatlonu, lekarze w obozach dla uchodźców, albo rodziny, które właśnie wybierają się na weekendowy domek. Tysiące unikalnych opowieści rozgrywających się codziennie, napędzanych przez jedne z najbogatszych zasobów naturalnych, jakie nasza gleba i morze mają do zaoferowania. To długa podróż. Na każdym kroku musimy liczyć. Dumni z bycia częścią waszej misji i pokorni, aby być częścią waszego celu.